Alle informatie over dit unieke pand

Algemene impressie

Dit split-level eigendom werd gebouwd in 1964 en is in de loop der jaren verschillende keren grondig gerenoveerd. Voor die bouwtijd oogt deze villa erg modern, dankzij o.a. de grote glaspartijen en het tijdloze design. Overal in huis voel je de verbondenheid met buiten dankzij de lichtinval en de royale tuin die het huis langs alle kanten weet te omringen.

U kan als koper genieten van een grondoppervlakte van 2356 m2 en bewoonbare oppervlakte van bijna 300 m2 en dit zelfs zonder de grote garage, extra bergruimte, grote kelder en volledige bruikbare kruipkelder mee te rekenen. Dankzij de ramen met 3-dubbele beglazing en een dijklichaam vooraan in de tuin hoort u geen rijverkeer, ook al woont u aan de steenweg die Lier met Lint verbind.

 

Villa 60 scoort maar liefst 8,1/10 als Mobiscore,
dankzij de ideale ligging, 
klik hier voor meer informatie

Indeling gelijkvloers

Centraal op het gelijkvloers komt u binnen in een royale hal (+/- 15 m2) met garderobe, gastentoilet en directe toegang naar de praktijkruimte(s), bureau(s) en traphal links, de keuken en bijhorende ontbijtkamer rechtdoor en de woon- eet- & leefkamer rechts.

Rechts komt u via een grote dubbele deur binnen in de grote woonkamer (salon van +/- 35 m2) met breed zicht op de voortuin. Deze kamer is ook voorzien van een (werkend) haardvuur en de televisie is op een handige manier (kantelbaar) ook op deze mantel bevestigd. Links in de woonkamer kan u een technische kast terugvinden waar de o.a. de nustvoorzieningen voor televisie, schotelantenne e.a. kan terugvinden.

Aansluitend aan de woonkamer loopt u in de eetkamer (+/- 20 m2) met een groot dubbel raam dat zicht bied op het terras en de achtertuin. Op warme dagen kan u deze ramen volledige openen waardoor u buiten met binnen gezellig kan verbinden. De eetkamer heeft plaats voor al uw meubilair én een extra grote eettafel waarmee u uw gezin en uw gasten lekker kan verwennen. Links kan u de keuken binnenwandelen en rechts hebt u nog een deur naar het extra zonneterras, gelegen aan de rechterkant van de woning.

De recente keuken (+/- 35 m2) met groot zicht op de tuin bestaat uit een keuken op zich en een daarnaast gelegen “open” ontbijt- of eetkamer en doorgang naar de hal, bijkeuken & kelder en de woonruimte en grote eetkamer aan de rechterkant. Buiten een groot aantal stopcontacten en een inductieplaat, ook een kookvuur op flessengas voorzien om te wokken en om in geval van een stroomstoring toch warm eten te kunnen bereiden. De afzuigkap heeft een grote capaciteit en garandeert dat gefrituurd en gewokt kan worden zonder geurhinder. Hiervoor is tevens is een elektrisch afsluitbare buitenluchtaanvoer via de plint van de keuken aanwezig. De plinten van de keuken bestaan uit PVC gecoate vezelcementplaat die, net als de vloer, extra water bestendig is waardoor de keuken met royaal water schoongemaakt kan worden. Het overtollig water kan eenvoudig via een afvoerputje verwijderd worden. Bijna alle toestellen zijn op werkhoogte geplaatst en vele “apothekerskasten” zorgen ervoor dat de hele ruimte optimaal benut wordt om uw keukengerei goed op te bergen.

Vanuit de inkomhal kan u links enkele trappen op, kan u rechts naar boven en bevinden zich links en voor u verschillende ruimtes die ideaal te gebruiken zijn als extra slaapkamers, bureau(s), praktijkruimte(s) enz… Net voorbij de trap rechts kan u enkele maatkasten terugvinden voor extra bergruimte.

Als eerste vanuit de centrale gang ziet u links Slaapkamer 3 (+/- 14 m2), die perfect een dubbel bed, bureau en (maat)kasten kan herbergen mét zicht op de voortuin. Daarop volgt nog een kamer van dezelfde grootte (+/- 14 m2), die op dit moment dienst doet als praktijkruimte. Linksachter in de hoek vindt u een ruim kantoor (+/- 20 m2) met veel lichtinval.
Rechtsachter komt u in één van de twee badkamers die dit pand aan boord heeft. Deze badkamer (+/- 12 m2) heeft een toilet, ligbad, aparte douche en lavabo. Deze is perfect bruikbaar maar kan uiteraard opgefrist worden naar wens.

Via een trapje achteraan komt u rechts in de berging waar u ook de stookketel kan terugvinden én toegang krijgt tot de kelderruimte. Deze bergplaats heeft ook verschillende kasten en rekken en geeft doorgang tot de keuken, wat deze ruimte handig en multifunctioneel maakt.

Door de deur komt u de grote garage (zo’n 30 m2) die op dit moment dienst doet als werkhuis maar perfect kan dienst doen als afgesloten garage voor één wagen, werkplaats en ruimte om uw wasmachine en droogkast te plaatsen.

Indeling kelderruimte

Neem de trap rechts naar beneden en dan komt u in de kelder. Bijna heel de woning is onderkelderd met een verschillende volwaardig, droge en hoge kelderruimtes die nu dienst doen als voorraadkamer, wijnkelder, technische ruimte (elektriciteit) enz… Naast de kelderruimtes hebt u ook toegang tot extra kruipkelder ruimtes waar o.a. de regenwater opslag en stookolie opslagtank staat.

Indeling Boven

Vanuit de gang kan u ook naar boven via de stevige, brede trap en komt u zo op de verdieping terecht. Deze bevind zich onder het schuin dak, wat een voordeel naar bergruimte met zich meebrengt. Los van de ruime middenplaatsen kan u namelijk profiteren van de ruime bergplaatsen telkens voor en achter de kamers.

In de eerste kamer, waar u op uitkomt eens bovengekomen met de trap, komt u terecht in een ruimte die op dit moment als wellness ruimte is ingericht (+/- 15 m2). Neem plaats in de luxe infra-rood sauna en ontspan na elke werkdag, lekker thuis mét zicht op de velden en achtertuin dankzij de grote ramen in een moderne dakkapel.

Zowel rechts als links kan u telkens nog twee kamers terugvinden, die naar eigen wensen eenvoudig een (nieuwe) functie kan geven.

Gaat u rechtsaf dan komt u in de hobbykamer (+/- 15 m2), die ook goed dienst doet als bureau, speel- of extra slaapkamer. Achteraan bevind zich nog één extra kamer (+/- 15 m2) die nu als slaapkamer wordt gebruikt.

Gaat u linksaf dan komt u eerst in de bibliotheek met annex dressing inclusief grote inbouwkasten én archiefruimte. Loopt u verder door dan komt u terecht in de Master Bedroom en extra Badkamer. Beide zijn in één grote open ruimte geïntegreerd (+/- 28 m2). De badkamer geeft plaats aan een slakkehuis-vormige inloopdouche, wastafel en bureau. Deze plaats biedt vele mogelijkheden om deze badkamer ook aan te passen aan uw wensen. De slaapkamer is erg ruim en licht. Dankzij de vele opbergmogelijkheden kan u er al uw schoenen, kledij en andere persoonlijke spullen makkelijk kwijt.

Alle Technieken

In de afgelopen jaren zijn er veel moderniseringen gebeurd met betrekking tot isolatie en techniek met oog op een economisch en ecologisch duurzame toekomst. Zo is het rioleringssysteem is reeds gescheiden in een grijswater en vuil water afvoer en werd er een regenwater opvang in de kruipruimte geïnstalleerd met een opslagmogelijkheid van 3000 liter (nieuw) + 1500 liter (oorspronkelijk) regenwater die gebruikt wordt voor het spoelen van de toiletten en als voeding voor de buitenkranen. Dit systeem is eenvoudig ook uit te breiden naar bijvoorbeeld de wasmachine, afwasmachine en dergelijke. Toiletten schakelen over naar leidingwater indien er geen regenwater meer voorhanden is. De kruipruimte is eveneens voorzien van een dompelpomp om bij hoge grondwaterstanden het water te evacueren. De kelder is echter hoofdzakelijk kurkdroog, enkel de kruipruimte werd tijdelijk nat tijdens de stevige wintermaanden van 2012.

De elektriciteit is volledig vernieuwd met 3 aparte zekeringkasten (garage, bovenverdieping en begane grond) die ervoor zorgen dat er geen engpassen in de energievoorziening ontstaan. De garage is zelfs voorzien van krachtstroom die ook het opladen van een elektrische wagen of zwaar (hand)gereedschap mogelijk maakt. Vele ruimten zijn reeds voorzien van ledverlichting met bewegingssensoren om maximaal energie te besparen zonder aan comfort in te boeten.

De voorziening in warmte en warm water gebeurd door de combinatie van een moderne Viessman verwarmingsketel met 1000 liter voorraadboiler, die tevens geschikt is voor warmwater dakpanelen en die ook gekoppeld kunnen worden aan het verwarmingssysteem voor nog meer rendement, aan de laagst mogelijke verbruikskost. Het huis is dankzij de periodieke verbouwingswerken door de jaren heen erg goed geïsoleerd waardoor u in de toekomst (indien u dit wenst of indien het energielandschap zou veranderen waardoor verwarmen met een warmtepomp interessant wordt) ook eenvoudig kan kiezen door te verwarmen met een compacte warmtepomp of in hybride met de bestaande installatie. De olievoorraad is handig ondergebracht in de kruipruimte, onder de woning, waar verschillende kunstof tanks een totaal van 3000 liter aan stookolie veilig kan stockeren.

De ramen zijn voorzien van 3-voudige beglazing die als voordeel hebben dat, behalve dat ze goed isoleren, ook heel geluidwerend zijn. Een groot voordeel met de doorgaande weg voor de deur. Om het afrolgeluid van de weg nog meer te beperken werd ook een dijklichaam in de tuin aangebracht.

De kruipruimte werd geïsoleerd met 15 cm EPS wat een aangenaam en warm gevoel geeft aan de vloer. De begane grond en topgevels zijn geïsoleerd met 10 cm Neopor waarbij de ramen luchtdicht ingebouwd zijn. Het dak is geïsoleerd met 17 cm EPS waardoor het huis in de winter warm is en in de zomer koel. De EPC score van 172 garandeert dat de kosten voor verwarming en/of koeling niet uit de hand lopen.

Een leuk extraatje voor de kunstliefhebbers: alle ruimten op het gelijkvloers zijn voorzien van schilderijlijsten zodat er niet in de muren geboord hoeft te worden om een kunstwerk op te hangen.

Voor de beste verbinding met het internet, uw thuisnetwerk en alle mogelijke vormen van televisie, werden de nodige nutsvoorzieningen aangelegd en in gebruik genomen. Villa 60 is volledig bekabeld met netwerkkabels zodat elke vorm van netwerk en internettoegang mogelijk is. Het netwerk aan TV kabels doorheen de woning zorgen voor de distributie van zowel een digitaal kabelsignaal als satelliet televisie voor maar liefst 8 verschillende televisies.

In het groen

Rondom de woning ligt een volwassen tuin van een ideaal formaat. Zowel vooraan, rechts van de woning als achter de woning ligt een ruime graspartij, omringd door mooi aangelegde en onderhouden begroeïng van inheemse struiken en bomen, die voor extra privacy zorgen. Dankzij deze indeling kan u wanneer u dat ook maar wenst genieten van de zon. Aan de zijkant van de woning is een extra terras aangelegd, ideaal om met familie en vrienden te ontspannen voor een zomer- of winter BBQ.

Achteraan de woning bevind zich naast een gezellig terras (dat grenst aan de woonkamer), het grootste deel van de tuin met aan het einde een prachtig zicht op de groene (niet bebouwbare) velden. De tuin rondom heeft meer dan voldoende ruimte voor de plaatsing van een zwembad of andere extra’s die voor nog meer ontspanning kunnen zorgen in uw vrije tijd.

Linksachter, verborgen achter het groen, kan u ook nog een ruime kippenren en ruimte voor de stockage van houtblokken terugvinden. De tuin is onderhoudsarm, volgroeid en ideaal qua grootte. Vooraan naast de ruime oprijlaan bevinden zich minstens 7 parkeerplaatsen voor de wagens van u en/of uw bezoekers en klanten. Een aarden geluidswal vooraan aan de straatkant, zorgt voor nog meer rust dankzij de dempende eigenschappen.

Links van de woning is er een grote carport nét voor de garage, handig voor fietsen, een wagen of andere zaken die u liever wat overdekt maar binnen handbereik houdt.

Ligging

Villa 60 ligt in Lier, nét buiten de stadsrand maar toch helemaal in het groen. Het pand is gelegen op wandelafstand van de Carrefour, bakker, lagere school en bushaltes en op 2500 meter van de pittoreske grote markt van Lier. De Mobiscore wordt aangegeven met 9,1 voor verplaatsingen met de fiets.

Lier ligt centraal in de Vlaamse voorkempen, ca 17 km oostelijk van Antwerpen en midden tussen de snelwegen Antwerpen - Hasselt/Eindhoven (E313) en Antwerpen – Brussel (E19). Met de wagen bent u in 15 à 20 minuten op de autostrade naar Brussel, Antwerpen, Hasselt en Luik. Antwerpen en Brussel is ook zeer goed en eenvoudig bereikbaar met de trein (6x of meer per uur).

Lint, Duffel en Boechout liggen ook op fietsafstand van waar dit pand zich bevind. Deze ligging, die rust én bereikbaarheid biedt voor wie wil wonen, werken en ontspannen, maakt dit pand uniek.

Villa 60 In een notendop

Deze villa is een ruime instapklare woonst voor grote en/of nieuw samengestelde gezinnen of die personen die op zoek zijn naar een pand dat ruimte biedt als woning én het onderbrengen van één of meerdere praktijkruimtes. De ligging van dit pand is ideaal dankzij de nabijheid van alle mogelijke winkels (op wandel- of fietsafstand), goed en veilig fietspad en toegang tot openbaar vervoer.

Ook wandelaars en fieters komen hier aan hun trekken dankzij de ligging midden in de natuur en in de nabijheid van bos- en andere wandelpaden.